Jens van den Brink

Jens van den Brink

Jens van den Brink begon in 2000 als advocaat en is sinds 2001 verbonden aan Kennedy Van der Laan.

Jens maakt daar deel uit van de praktijkgroep Intellectueel Eigendoms- en Mediarecht. Hij is gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, met de nadruk op het adviseren en procederen voor bedrijven in de media.
Die focus brengt met zich mee dat hij naast zaken over de meer klassieke IE rechten als het auteurs- en merkenrecht, veel werkt op het gebied van het persrecht (onrechtmatige publicaties), kansspelen, het internetrecht en het mediarecht.

Jens geeft regelmatig cursussen over persrecht, internetrecht en IE. Hij is docent Intellectueel Eigendomsrecht bij de Media Academie in Hilversum, gastdocent Persrecht aan de School voor de Journalistiek (Utrecht) en gastdocent Internetrecht (PAO; deel IE) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Hij is co-auteur van het International Libel & Privacy Handbook en ook van de Kroniek Persrecht (Mediaforum, 2009-10).

Hij maakt mede het boeiende weblog over mediarecht Media Report.

Jens Volgde rechtenstudies in Amsterdam, Londen en New York en een studie Frans in Nice.

Op LinkedIn

Op Twitter

Artikelen van Jens van den Brink

Software op de pc om fantasievideo met Welmoed of Humberto te maken

Heeft de Tweede Kamer een deepfakeverbod goed doordacht?

02 jan 2023 In navolging van privacywetenschappers bepleiten de regeringspartijen VVD, D66, CDA, ChristenUnie, plus GroenLinks en Volt, een verbod op gebruik van deepfaketechnologie door consumenten. In hoeverre is dit zinnig?
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.

(On)bekend maakt social media (on)bemind*

25 sep 2011 De conclusie dat veelvuldig internetten vermindering van productiviteit, denken, creativiteit, reflectie, zelfbezinning, persoonlijke kennisopbouw en culturele rijkdom zou veroorzaken is ingegeven door een van de meest basale menselijke emoties: angst.

Breed protest tegen voorstel Hirsch Ballin

15 sep 2010 Bont palet van organisaties, professoren en opiniemakers van links en rechts eist dat het OM geen recht krijgt om online publicaties op zwart te zetten, censuur op niet-openbare stukken niet doorgaat en de opname van communicatie niet teveel wordt beknot.

Beelden Peter R. de Vries van Koos H. dienen publiek belang

29 apr 2010 Het privacybelang van moordenaar Koos H. is door de rechter ten onrechte geplaatst boven het belang van zijn huiveringwekkende onthullingen. (Met commentaar van onze experts Bob Stumpel en Jetse Sprey, en een naschrift van de auteur.)

e-Court brengt rechtspraak naar de markt

25 apr 2010 Wordt het daarmee goedkoper, sneller en beter? Onze experts Sophie op den Kamp, Jens van den Brink en Diederik Stols zijn positief en kritisch.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0