Jaap van Till

Jaap van Till

Jaap van Till (1944) is Internet Inspirator & Chief Scientist bij Tildro Research in Rhenen.

Hij ging onlangs met pensioen als Lector aan de hogeschool voor toegepaste wetenschappen in Arnhem (NL), en was eerder part-time hoogleraar Corporate netwerken op de Technische Universiteit Delft en aan de universiteit van Kaunas (Litouwen). Hij doceert regelmatig op post-graduate opleidingen en business schools, zoals het Institut Theseus in Nice (Frankrijk) en de Universiteit van Amsterdam.

Prof. Jaap WJ baron van Till is netwerk-ingenieur met een diploma in Signal Processing & patroonherkenning van de TU Delft, die ervaring heeft op de gebieden telecommunicatie, computernetwerken en internetinfrastructuur. Hij werkt op het snijvlak van nieuwe, baanbrekende innovaties, sociale netwerken en opkomende p2p community tools, fiber-to-the-home-technologie en ICT-beleid.

Jaap leerde van zijn projecten als een ‘ Network Architect’ in het bedrijfsleven, laboratorium en de fabriek netwerken van Akzo Nobel in heel Europa. Later bij Stratix Consultants hielp hij bij het ontwerpen van grote zakelijke computernetwerken voor bedrijven, ministeries, de NL NREN (nationale onderzoek-en onderwijs-netwerk) Surfnet en het Netherlight lambda-netwerk.

Jaap is lid van de Wetenschap en Technologie Raad (WTR) van de Stichting Surf, die het netwerk van kennis en ICT-infrastructuur overziet voor 1,5 miljoen mensen in Nederland.

Hij was ook jarenlang columnist van Netkwesties.

Mail: vantill (at) gmail

Op Linkedin

Op Twitter

Op Wikipedia

Artikelen van Jaap van Till

Begrip van de technologische trends in netwerken ver te zoeken

De beurshype over AI en dip tonen de dominantie van hebzucht boven kennis

14 aug 2024 Als passieve topsporter weet ik dat ijshockeyers als cruciale aanwijzing meekrijgen niet naar de plek te schaatsen waar de puck is, maar waar de puck hoogstwaarschijnlijk naar toe gaat. Dit principe geldt voor vele sporten, maar ook voor de wereldwijd via computernetwerken gekoppelde aandelenmarkten.
Software op de pc om fantasievideo met Welmoed of Humberto te maken

Heeft de Tweede Kamer een deepfakeverbod goed doordacht?

02 jan 2023 In navolging van privacywetenschappers bepleiten de regeringspartijen VVD, D66, CDA, ChristenUnie, plus GroenLinks en Volt, een verbod op gebruik van deepfaketechnologie door consumenten. In hoeverre is dit zinnig?
Vragen over encryptiecodes en ‘dodemansknop’

Assange trekt de aandacht weg van Wikileaks

17 apr 2019 Eind 2010 hield Joop.nl van de Vara een actie voor Julian Assange om hem asiel in Nederland te verlenen. Als dat toegekend was zou hij als Nederlands staatsburger Rusland geholpen hebben. Zoals steevast in media treken de persoon en sensatie de aandacht, niet de werkelijke kwestie: hoe verder met Wikileaks?
Klanten betalen meer voor de eigen technologie, helpdesk en nostalgie

Tijd rijp voor juist een sterker of nieuw Xs4all?

16 jan 2019 Directie en personeel van Xs4all, die twintig jaar geleden de kastanjes uit het vuur haalden voor de vrije meningsuiting, voldoen nu braaf aan het bevel van KPN om te zwijgen. Klanten en ex-werknemers nemen het verzet tegen de voorgenomen opheffing voor hun rekening. Terecht?
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Hoe zal De Telegraaf zich opstellen?

Zin en onzin Wiv-referendum strijden om aandacht

02 nov 2017 Het valt niet mee om het schip in het midden te houden met debatten. Dat geldt ook voor het aanstaande referendum over de Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten (Wiv).
2017
15 feb 2017
Belangrijkste amendementen niet aangenomen, enkele moties wel
Rechtszaak dreigt tegen breed aangenomen WIV
2015
2014
12 apr 2014
2013
2012
2011
2010
2008
19 nov 2008
2006
2005
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0