Lekken via LinkedIn

Beveiligingsmedewerkers die hun loopbaan vermelden op de zakelijke netwerksite LinkedIn vormen een potentieel beveiligingsgevaar Dit beweert een deskundige die vermeldingen vond van werkkringen zols de AIVD of contacten met deze dienst
Corcom, weblog over beveiliging en vooral gebrek daaraan zag op LinkedIn dat computerdeskundigen op LinkedIn openlijk melding van de diensten die zij leveren of hebben geleverd aan de algemene inlichtingendienst (AIVD), militaire inlichtingendienst (MIVD) of de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). "Op deze wijze loopt de Nederlandse staatsveiligheid, haar medewerkers, en burgers een serieus gevaar", zo luidt de boude conclusie. Immers, deze figuren zouden zich met de openbaarmaking kwetsbaar opstellen. "Nederland maakt het hackers wel heel erg makkelijk om te kunnen achterhalen in wiens computer ze moeten inbreken om te kunnen achterhalen wie kennis heeft van de beveiliging van de Nederlandse overheidsdiensten. Onze organisaties worden op deze manier onnodig kwetsbaar." Ze kunnen behalve doelwit voor hackers ook in het vizier komen van terroristen, vindt de publicist, die klaar staan om hen te ontvoeren of te chanteren. Of het zo'n vaart zal lopen is de vraag, maar de inlichtingendiensten doen er onderzoek naar en waarschijnlijk gaat er ook voor tijdelijke krachten een geheimhoudingsplicht komen.

Gepubliceerd

11 mrt 2008
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0