Britse zoekdiensten gedwongen tot blokkeren piratensites

20 feb 2017 Google en zoekdienst Bing van Microsoft gaan in Groot-Brittannië websites met illegaal aanbod van films, muziek, sportwedstrijden en software weren uit zoekresultaten.
Moeten we precies weten hoe Google en Facebook werken?

Zijn vrouwen dom? Algoritme geeft antwoord

19 jan 2017 Google geeft het antwoord. Maar hoe? Moet dat transparant zijn? En moeten we platforms als Facebook en Google via wetten reguleren, direct aanpakken of vooral moreel aanspreken?

Kamermotie voor journalistiek door rechtszaken Pretium

18 dec 2016 Staatssecretaris Sander Dekker moet een onderzoek laten instellen naar de naar de toekomst van onafhankelijke journalistiek in Nederland. Dat is de strekking van een CDA/PvdA motie die de Tweede Kamer heeft aangenomen naar aanleiding van vele rechtszaken van Pretium Telecom van Hans Nyks.
Crowdfunding voor persvrijheid

Nieuwe rechtszaken van Pretium Telecom

6 nov 2016 Het telecombedrijf en haar baas verzetten zich via de rechter tegen publicaties. Elke vorm van hulp is welkom om deze bedreiging van de persvrijheid, aldus de Vereniging van Onderzoeksjournalisten VVOJ, te weerstaan.
Vang ze allemaal, die Pokémonspelers

Van wie is onze virtuele ruimte?

16 aug 2016 De razend populaire game Pokémon Go stuurt spelers over straat van de ene locatie naar de andere. Publieke en private ruimte staan op het spel. Voer voor juristen.
Met commentaar van 5 experts
Zou zomaar kunnen dat die Duitse komiek straf krijgt

Over geiten, kamelen en andere beledigingen

20 apr 2016 Moet een Duitse televisiekomiek strafrechtelijk vervolgd worden omdat hij de Turkse president Erdogan heeft uitgemaakt voor pedofiel, geitenneuker en nog zo wat minder vleiende kwalificaties? En is het een ‘knieval voor een dictator’ dat bondskanselier Merkel de weg voor een strafvervolging niet heeft geblokkeerd? *)

Sinterklaas voor de rechter

5 dec 2014 Zwarte Piet heeft afgelopen jaar in het hele land voor verhitte discussies gezorgd. En Sinterklaas dan? Die komt er nu wat bekaaid vanaf. Toch heeft ook Sinterklaas zich juridisch niet onbetuigd gelaten. Verhitte zaken op een rijtje op deze 5e december, te beginnen met een sinterklaasverbod.

Amnesty dringt aan op vrijlating Manning

19 aug 2014 Aan de vooravond van de eerste ‘verjaardag’ van de veroordeling van Chelsea (voorheen Bradley) Manning tot 35 jaar cel heeft Amnesty International de regering van de Verenigde Staten opgeroepen om clementie te tonen.

Juristen sterk verdeeld over datagraaien

13 jul 2014 Totaal verbieden, volledig laten gaan of vertrouwen op huidige wetten en voorstellen? Over drie manieren om datagraaien door bedrijven, overheden en hun inlichtingendiensten kruisten internationale experts in De Rode Hoed in Amsterdam de degens.

Komt Google weg uit Brussel met gunstige schikking?

20 mrt 2014 Alom heerst ontevredenheid over de schikking die EU-Commissaris voor concurrentie Joaquín Almunia bereikte met Google. Hij ondervindt aanzienlijke druk om de deal te herzien. Durft hij zijn fout te erkennen?
Getoond 1 tot 10 van 64. Er zijn meer pagina's.
 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0