Niet uiting en mening maar meting en gedrag worden leidend

Big data gaan enquêtepeilingen aanvullen en verdringen

17 mrt 2017 Dit waren de laatste verkiezingen met enquêtes als belangrijkste bron van peilingen. Over vier jaar zijn big data doorslaggevend. Nu al kwam Clipit tot een aardige voorspelling vanuit sociale media, die al net zo veel/weinig afweek van de uitslag dan die van Maurice de Hond.
NRC stapt als eerste uit

Persgroep vreest macht Blendle nu nog niet

12 mrt 2017 NRC verlaat als eerste titel Blendle, net nu de artikelkiosk al kampt met stagnatie. Volgt het vertrek van De Telegraaf als Mediahuis eigenaar wordt? En hoelang heeft Persgroep Blendle nog nodig als de eigen kiosk Topics een succes wordt? Gunnen grote uitgevers Blendle de machtspositie in data?

Kansen uitgevers met slimme David-aanpak tegen Goliaths Google en Facebook

27 feb 2017 Er ontstaat een duopolie van Google en Facebook in de reclamemarkt en dat vraagt om een slimme reactie van uitgevers en tv-bedrijven.

Na Den Bosch begint ook Amsterdam met opleiding tot datawetenschapper

13 feb 2017 Naast de Jheronimus Academy of Data Science van de TU Eindhoven en Tilburg University komt er een Amsterdam School of Data Science van de UvA, Vrije universiteit en Hogeschool van Amsterdam.
Voorzitter over de eerste poging tot internetdemocratie

GeenPeil: de reaguurders aan de macht?

8 jan 2017 GeenPeil wil met ‘minireferenda’ de directe democratie naar de Tweede kamer brengen: via een app stemmen leden over wetsvoorstellen. ‘Geert Johan Riemer moet een open source ‘superveilig en waterdicht’ stemsystem bouwen voor de beoogde ‘grootste ledenpartij’ van Nederland. Voorzitter Bart Nijman vertelt over een even gedurfd als risicovol experiment.

Zonder koppeling van data geen goede zorg

12 dec 2016 Door eenzijdige aandacht voor privacy zien we de noodzaak van analyse en koppeling van zorgdata niet.
EZ gaat er onderzoek naar doen

Markten in gevaar door big data

7 okt 2016 Grote partijen met veel data en vergaande algoritmes zoals Google en Facebook kunnen markten in gevaar brengen. Hun aanbod dreigt veel te machtig te worden tegenover dat van andere bedrijven en hun klanten.
Inzicht in studievordering voor docenten en studenten zelf

Learnlytics analyseert leerresultaten

17 sep 2016 Onderwijsinstellingen gebruiken de vele data over hun studenten bijna niet om de leerresultaten nauwgezet te monitoren. Een groep informaticastudenten van de Universiteit Utrecht bouwde LearnLytics dat docenten en studenten gedetailleerd inzicht geeft in de studievorderingen.
Is de virtuele vaas halfvol of halfleeg?

Virtual reality om wiskunde beter te begrijpen

17 sep 2016 Wiskundeonderwijs kan effectiever worden met behulp van visualisatie en virtual reality (VR). Het inzicht in abstracte concepten neemt toe met behulp van het nieuwe Virtual Math.

Eindhoven en Tilburg samen in nieuwe data-opleiding

22 jun 2016 Samen vormen de universiteiten van Eindhoven en Tilburg de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), met de gezamenlijke nieuwe master Data Science and Entrepreneurship. Opleidingsdirecteur Willem-Jan van den Heuvel over de samenwerking en verwachtingen.
Getoond 1 tot 10 van 122. Er zijn meer pagina's.
 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0