Straks verwijdert Google alle oude informatie

18 mei 2014 Mensen hoeven niet meer hun hele leven geconfronteerd te worden met oud nieuws over hen in zoekresultaten van Google. Maar hoe moet dat worden uitgevoerd? Het gevaar bestaat dat Google al de verwijzingen naar ouder nieuws verwijdert. *)

Bevoegdheden voor grootschalig verzamelen persoonsgegevens vooraf toetsen

12 apr 2014 Bestaande en nog in te voeren bevoegdheden op het gebied van het grootschalig en ongericht verzamelen van communicatiegegevens moeten onderwerp zijn van een volwaardige kritische analyse.
Met commentaar van 1 expert

De dubbele moraal van het groepsbeledigen in cartoons

19 okt 2010 Een fictieve redevoering ter gelegenheid van het niet op 30 september gevierde vijfjarige jubileum van de Deense cartoonrellen (9/30). (Ook over de de cartoonzaken met de AEL en Nekschot.) *)

Rectificeren op internet

28 apr 2010 Een foutieve publicatie rechtzetten in krantenland is redelijk eenvoudig. Maar hoe doe je dat op internet? Hoe bereik je een balans tussen de noodzaak voor een betrouwbaar archief en bescherming van belasterde personen?

De Chinese muur

2 feb 2006 Van 26 tot 29 januari vond in de Leidseplein theaters in Amsterdam het Weerwoordfestival plaats. Egbert Dommering hield daar een inleiding over Censuur en Internet.

Alle artikelen in het dossier "Egbert Dommering"

2006
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.