Google’s vergetelheid en Guido van Woerkom

13 jun 2014 Als Googles vergetelheidformulier een paar weken eerder online was gekomen had Guido van Woerkom misschien wel een aanvraag gedaan. “Beste Google, kunt u een paar links uit 2010, zoals die op Automobielmanagement en op Marokko.nl voor me verwijderen?...

Alweer een Internet beschavingsoffensief

18 jan 2013 "Ze hadden beter jou zinvol dood moeten trappen met je moslimkruiperige nikkerhondenmentaliteit.” Hans Spekman (PvdA) ontvangt bijna dagelijks dit soort hatemail en hij is het zat. Hij zette onlangs een paar recente voorbeelden online op zijn Facebook-pagina en riep op tot een 'beschavingsoffensief'.

Spoken jagen op het boerka-internet

1 mrt 2012 Marc Davidson maakt een intrigerende vergelijking tussen boerka’s en internetanonimiteit en pleit voor een verbod op anonimiteit. De analogie blijkt uitermate treffend, maar wel op een heel andere manier dan Davidson veronderstelt. En met een totaal tegengestelde conclusie.

Facebook en Twitter hielpen het Egyptisch verzet wel

14 feb 2011 Bij mijn weten hebben filosofen de taak om grote woorden te ondervragen op hun schijnbare vanzelfsprekendheid. In de regel blijft er dan weinig van over. Vooronderstellingen blijken onhoudbaar, tegenstellingen vals of simplistisch, betekenissen ambigu. Filosoof Hans Schnitzler doet echter het omgekeerde.

Hart en hersens van het internet

7 nov 2002 Op 21 oktober 2002 heeft het internet de grootste distributed denial of service-aanval aller tijden doorstaan. Van de dertien aangevallen DNS-root-servers bleef het merendeel functioneren. Weinig gebruikers merkten iets, dus niks aan de hand. Toch geeft het te denken.

Alle artikelen in het dossier "Marianne van den Boomen"

2002
2001
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0