De CIA, dus ook AIVD, kan apparatuur in; veilig idee of gevaarlijk?

12 mrt 2017 Terwijl hier uitgebreid data tappen door de AIVD ter discussie staat, blijkt de bevriende dienst CIA de toegang tot apparatuur te hebben, malware te verspreiden en zelfs zero day lekken op te eisen. Opnieuw is er grote verontwaardiging, maar ook een zekere berusting.

Niet overheid maar Silicon Valley ontwerpt de datamonsters

19 dec 2015 Wie wil nadenken over de invloed van technologie op de samenleving, moet niet kijken naar gebruikers, zoals de overheid, maar naar de ontwerpers van technologie.

Tijd voor toezichthouder op vrijheid van meningsuiting

9 mrt 2015 Waar blijft het toezicht op de bescherming van onze vrijheid van meningsuiting op het internet?

Daar gaan we weer met de iPad-scholen

12 jun 2013 De Tweede Kamer is enthousiast over het iPad-onderwijs, maar heeft daarvoor geen gegronde redenen en is slecht van geheugen.

Platformmachten Apple, Google, Facebook, Amazon

30 mei 2013 In vele toonaarden voorspeld, maar Benedict Evans geeft bondig de feiten weer over de platform, mobiele media - tablet- en smartphonemarkten.

Alle artikelen in het dossier "Apple"

2012
2011
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

Over Netkwesties

Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.