‘Tien jaar voor bouwstenen quantumcomputer’

18 mrt 2016 Einstein had ongelijk: Delftse onderzoekers hebben bewezen dat quantumnetwerken echt mogelijk zijn. Hun werk kan over een jaar of tien leiden tot ongekende computerkracht en onkraakbare netwerken, zo vertelt een van hen, Tim Taminiau.

Glasharde statistiek over inspanningen van studenten

23 sep 2015 Ionica Smeets, van ‘wiskundemeisje’ tot bekende Nederlander en hoogleraar Wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden, vertelt over de mogelijkheden en risico’s van het analyseren van studie-inzet en –prestaties.

Graven in een genetische databerg voor ALS-onderzoek

29 jun 2015 MinE is een internationaal project om de genetische oorzaken op te sporen van ALS, een dodelijke spierzenuwziekte. SurfSara zorgt voor opslag en analyse van de berg aan DNA die het project oplevert.

FileSender open source concurrent voor WeTransfer

6 apr 2014 FileSender is een open source alternatief voor WeTransfer. Bestanden blijven uit de klauwen van de Amerikanen, hoopt men.

Nederland gedetailleerd op een ‘Google Maps’ uit 1832

6 apr 2014 Wat tot dusver te duur en te moeilijk was, wordt nu haalbaar door de Clouddienst van Surfsara: een nauwkeurige basiskaart van historisch Nederland.

Alle artikelen in het dossier "Aad van de Wijngaart"

2013
2012
2011
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0