Patrick de Bruin: de opvolger van Martijn Bevelander

13 nov 2003 Spammen is, binnen bepaalde grenzen, toegestaan in Nederland. Dat geldt ook voor het uiten van extreemrechtse meningen. Patrick de Bruin doet het allebei, maar maakt er zich niet geliefd mee. Netkwesties sprak met hem.

Onderhuidse chip begint opmars in Zuid-Amerika

16 okt 2003 Het Nasdaq-genoteerde bedrijf Applied Digital Solutions zou de komende vijf jaar 135.000 onderhuidse identificatiechips en 7.650 scanners in voornamelijk Latijns-Amerikaanse landen gaan leveren. Een 'risicomanagementgroep', gespecialiseerd in ontvoeringszaken en 'contraterrorisme' verzorgt de marketing.

Geen enkele anonymizer garandeert anonimiteit

4 sep 2003 De afperser van Campina had zich slecht georiënteerd: op internet blijken vrijwel geen anonymizers te vinden die altijd de anonimiteit van de gebruikers kunnen volhouden. Zodra een gebruiker in 'strafrechtelijke sferen treedt', is het gedaan met anonimiteit. Net afgelopen week kreeg de gerespecteerde, principiële anonymizer JAP het aan de stok met justitie in Duitsland.

Afpersing Campina meest vergaande misdaad met internet

21 aug 2003 Anoniem surfen over internet via een anonymizer en een proxyserver? Vergeet het maar. De Utrechtse politie rekende met behulp van de FBI en de Autotelegraaf een 45-jarige man in Panningen in, die onder meer Campina afperste door pakken yoghurt en toetjes te vergiftigen. Een sterk staaltje van de digitale recherche van de politie in Driebergen en Utrecht bij deze meest vergaande Nederlandse misdaad met internet ooit geopenbaard.

KPNQwest struikelde al over de draden

26 mei 2003 "Een creatieve manier om onze dekking mondiaal uit te breiden", zei de wegens fraude uitgerangeerde Qwest-voorzitter Jo Nacchio bij de bekendmaking van de oprichting van KPNQwest op 19 november 1998. Met toenmalig KPN-voorzitter Wim Dik beloofde hij een 'naadloos' eigen glasvezelnet voor een Europese topspeler in datatransport. Maar wat voor bedrijf was KPNQwest werkelijk? We beginnen bij de basis: het netwerk zelf.

Alle artikelen in het dossier "Ambroos Wiegers"

2002
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.