Regulering of Vrijheid Blijheid?

25 mei 2003 Internet heeft een merkwaardig effect op wetten en regels. Internet is per definitie internationaal. Het netwerk heeft geen grenzen, zoals landen grenzen hebben. Informatie op Internet kan in enkele secondes waar ter wereld worden opgevraagd. Dus ook informatie die in een land is verboden maar niet in een ander land.

Australische censuur werkt niet

6 mrt 2003 De organisatie 'The Australian Institute' heeft enkele dagen geleden een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat Australische wetgeving voor internetcensuur weinig effect heeft. De regering reageerde pavloviaans: de censuurwetgeving moet strenger. Maar ook dat zal niet helpen.

Gebrekkige controle van inlichtingendiensten schept gevaren

7 nov 2002 ASIO is Australische veiligheids en inlichtingendienst, de zusterdienst van de Nederlandse AIVD. De belangrijkste rol van ASIO is het vergaren van informatie met betrekking tot de veiligheid van de Australische staat. De dienst heeft 550 werknemers en een budget van 65 miljoen Australische dollars.

SPAM 2.0

7 feb 2002 Mijn eerste column in Netkwesties in november 2000, had Spam als onderwerp. Toen ontving ik per dag 10 ongevraagde commerciële reclame-uitingen (spam) per e-mail. Inmiddels ontvang ik dagelijks rond de 40 ongevraagde commerciële e-mails.

Draadloos netwerken onveilig

4 okt 2001 WLAN is een wereldwijde draadloze netwerk standaard ontworpen door 'the Institute of Electrical and Electronic Engineering', ofwel IEEE.

Alle artikelen in het dossier "Felipe Rodriquez"

2001
1998
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

Over Netkwesties

Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.