Lekken in NXP-chip worden openbaar

19 jul 2008 De Radboud Universiteit Nijmegen mag van de rechter de tekortkomingen van de Mifare chip publiceren

Kleine kring van grote zorg over privacy

22 jun 2007 Nieuwe opsporingstechnieken en overheidsdatabases ondermijnen de privacy van burgers steeds meer. De noodzakelijke discussie komt moeizaam: academische debatten, politieke stukken en opinieonderzoeken. Netkwesties maakt de balans op.

2006: het jaar van het biometrisch paspoort

6 jan 2006 Nederlanders krijgen vanaf augustus 2006 een paspoort met een radiochip met een digitale foto. Later volgt hun vingerafdruk. Deze gegevens komen ook in een centrale databank. Netkwesties sprak met critici, ook met de baas van de Amerikaanse paspoorten, over nut en gevaren.

Onderhuidse chip begint opmars in Zuid-Amerika

16 okt 2003 Het Nasdaq-genoteerde bedrijf Applied Digital Solutions zou de komende vijf jaar 135.000 onderhuidse identificatiechips en 7.650 scanners in voornamelijk Latijns-Amerikaanse landen gaan leveren. Een 'risicomanagementgroep', gespecialiseerd in ontvoeringszaken en 'contraterrorisme' verzorgt de marketing.

De marketing-nachtmerrie van Benetton en hoe Philips die veroorzaakte

17 apr 2003 De panische angst van Benetton is voor besmetting van hun global brand; het verdonkeremanen van een persbericht door Philips; het publiekelijk te kijk zetten van het Nederlandse elektronicaconcern door Benetton; en de druk om publicitair te scoren tijdens een ICT-beurs als de Cebit. Zie hier de ingrediënten van een botsing tussen giganten met privacy als inzet. Of: hoe een fameus kledingmerk verstrikt raakt in privacy met chiptechnologie voor identificatie, de RFID-chip.

Alle artikelen in het dossier "RFID"

2001
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring