Het gereedschap van de cyberspeurders

31 okt 2007 Cyberspeurders van alle politiekorpsen kwam kennis opsnuiven over nieuw gereedschap voor forensisch internetonderzoek tijdens een congres in Heerlen. Over USB-gevaren, de stille opmars van steganografie en het aftappen van 'web 2.0' verkeer.

Kleine kring van grote zorg over privacy

22 jun 2007 Nieuwe opsporingstechnieken en overheidsdatabases ondermijnen de privacy van burgers steeds meer. De noodzakelijke discussie komt moeizaam: academische debatten, politieke stukken en opinieonderzoeken. Netkwesties maakt de balans op.

Vervolging 'piraten' lukt nog niet

3 mrt 2007 In de strafrechtelijke vervolging van beheerders van p2p-sites zit weinig schot. Fiod-onderzoeken leidden nog slechts tot één zaak, die nog altijd op een vonnis wacht. Onderwijl blijkt de weg via processen tegen providers en schikkingen met sitebeheerders voor Stichting Brein effectiever.

Internetkraken voor gewin leidt tot forse celstraffen

1 feb 2007 Twee jonge internetboeven kregen deze week celstraffen, maar hadden volgens de rechters lang genoeg in voorarrest gezeten. Justitie steunde vooral op internettaps van chats. De hackers leken vooral stoer te willen zijn - de buit bestond uit PSP's en Prada's - maar dat brak ze op.

Voor het eerst cijfers internettaps openbaar

17 okt 2006 Van 1,5 miljoen internetters worden in Nederland jaarlijks 31 verbindingen afgetapt door justitie. Dat blijkt uit cijfers van de NBIP, de stichting die het aftappen regelt voor 44 kleine providers. Andere internetaanbieders en aftapleveranciers reageren met verbazing op de plotselinge openbaarmaking.

Alle artikelen in het dossier "Tonie van Ringelestijn"

2006
2005
2004
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0