Baarde Amsterdam met internet een digitaal monster?

15 jan 2017 Decennia was de technische gemeenschap trots op Amsterdam als de Europese bakermat van internet. Maar met snel groeiend misbruik op wereldschaal en digitale oorlogshandelingen groeit de verwarring, om niet te zeggen ontzetting. Is encryptie de oplossing?

Engines for the New Power: The Four Network Effects

4 apr 2015 “Everything wants to be connected”, is the famous ‘Renan Law’ of my friend and colleague Sheldon Renan. But, why does everything in the universe want that? *)

Mr. Surfnet weet echt wat innoveren is

20 jun 2012 Na 24 jaar Surfnet van begin af aan te hebben geleid, gaat Kees Neggers (bijna 65) met pensioen. Hij blijft adviseur. Temeer daar zijn werk zijn hobby is, al knabbelen de eerste kleinkinderen aan die positie. Een vraaggesprek met een te bescheiden topman.

'Ideaal als internet weer decentraler wordt'

4 jan 2012 Massale toevlucht tot de gesloten domeinen van Google, Apple en Facebook is een bedenkelijke tendens, vindt Rop Gonggrijp, pleitbezorger van het internet als vrije ruimte, inclusief de aanpak van GeenStijl.

SIDN bepleitte netneutraliteit in Den Haag

28 dec 2011 Uitgever van domeinnamen neemt een actieve rol op zich in de opbouw van internet die verder gaat dan de kerntaak. "We behartigen de belangen van de domeinnaamhouders." *)

Alle artikelen in het dossier "Internetkern"

2011
2010
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.