In digitaal tijdperk zijn we geobsedeerd door onderscheid en identiteit

9 jan 2016 Waar Ronald Reagan nog Michael Gorbatsjov opriep de Muur neer te halen roept Donald Trump op om een muur op te trekken tussen de VS en Mexico. Andere tijden in politiek en media.

Het herprogrammeren van de Economie voor Mensen

4 jan 2016 Digitale - en roboticatechnologie bezorgen zowel hogere productiviteit als welkome bevrijding van talloze repeterende taken. Helaas, zoals onze economie momenteel is ingericht bieden deze schijnbare wonderen ook grote euvels. Hoe kunnen we de marktprijzen handhaven in een wereld met een overschot aan productiviteit? En, kernachtiger nog, hoe kunnen we mensen van werk blijven voorzien als robots veel banen overnemen?
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

Over Netkwesties

Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.