Van de privacytelefoon van Gonggrijp tot wapen voor moordenaars

12 mrt 2017 Het kraken van miljoenen berichten uitgewisseld met een PGP encrypte telefoon markeert een belangrijke episode van wankel evenwicht tussen privacy en veiligheid.

Mogen we ons goed beveiligen, of niet?

23 okt 2016 Encryptie moet absoluut zijn. Verzwakking ervan betekent onvermijdelijk dat onze burgers en bedrijven de mogelijkheid wordt ontnomen zich goed te beveiligen. Die vrijheid gaat af door de achterdeur.

Privacy niet opgeven voor illusie van veiligheid

11 okt 2016 Het pleidooi van AIVD-hoofd Bertholee voor 'ontsleutelde' communicatie gaat uit van een valse tegenstelling tussen privacy en veiligheid.

Verbod op cryptografie is technisch gezien zinloos

21 aug 1998 Cryptografie is een methode om informatie te beschermen, door haar te versleutelen. Het is een taai onderwerp, en er zijn met name in Nederland weinig mensen die zich erin verdiepen. Toch is cryptografie op Internet alledaags en van groot belang, een ieder die gebruik maakt van Internet, gebruikt cryptografie.
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0