Geen vergeetrecht voor KvK-registraties

12 mrt 2017 Ondernemers en ex-ondernemers kunnen geen beroep doen op het ‘vergeetrecht’ om zich te laten schrappen uit het Handelsregister. Het Europees Hof vonnist dat transparantie in het zakenleven zwaarder weegt dan privacy.

Vertekend beeld door afschaflobby bewaarplicht

29 jan 2015 De bewaarplicht van internet- en telefoongegevens is geen symptoom van een informatiehongerige overheid, maar noodzakelijk voor effectieve bestrijding van misdaad en terrorisme. Dat hebben de aanslagen in Parijs nog eens bevestigd.
Met commentaar van 1 expert

Regering slaat onwettig onze data op

26 nov 2014 Met continuering van de massale opslag van kentekens en internetverkeersgegevens negeert de regering het arrest van het Europese Hof over de bewaarplicht. *)

Google maakt het middel erger dan de kwaal door te melden dat er iets is verwijderd

2 sep 2014 De wet verplicht Google niet om waarschuwingen te geven aan partijen van wie pagina’s uit de index zijn verwijderd. Dat Google die toch verschaft, kan niet anders worden gezien dan als het opzettelijk onderuit halen van het recht om vergeten te worden.
Met commentaar van 2 experts

Google’s vergetelheid en Guido van Woerkom

13 jun 2014 Als Googles vergetelheidformulier een paar weken eerder online was gekomen had Guido van Woerkom misschien wel een aanvraag gedaan. “Beste Google, kunt u een paar links uit 2010, zoals die op Automobielmanagement en op Marokko.nl voor me verwijderen?...

Alle artikelen in het dossier "Europese Hof"

2014
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.