Gezichtsherkenning voltooit het digitale panopticum

8 jan 2017 Privacyzorgen over dataverzameling kun je beperken met de hoop op goede beveiliging. Maar met de introductie van gezichtsherkenning door overheden en Facebookers ben je niet langer ongezien in de publieke ruimte.
Met commentaar van 1 expert

Spaans leren met Google Glass en talent aan zorg koppelen

18 mrt 2016 Een applicatie voor Google Glass waarmee je nooit meer een Spaanse klinker verkeerd uitspreekt en een webplatform dat zorgorganisaties en studenten koppelt. Fix Your Vowels en Match Your Talent zijn prijswinnende experimenten uit de ‘Proeftuin voor onderwijs’ van Surf.

Huidige versie Google Glass sneeft; Openwear komt op

19 nov 2014 Te veel nieuwe technologie in een oude, onaantrekkelijke vorm, Ook Nederlandse voorlopers met Google Glass geven er de brui aan. De bril kan in de huidige vorm naar het uitgebreide museum van Google’s mislukkingen.

Google Glass roept juist al veel debat op

13 apr 2014 Ik ben zelf een enthousiast gebruiker van Google Glass en kijk waar ik het voor kan inzetten in mijn dagelijkse privé -en zakelijke leven. Er is juist al veel over in de praktijk.

Google Glass een steen in de vijver

13 apr 2014 Laten we niet te snel roepen dat we technologie moeten verbieden. Vooral niet als we eigenlijk niet wéten, maar alleen vermóeden, waar de technologie een negatief effect op de samenleven heeft.

Alle artikelen in het dossier "Google Glass"

2014
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.