Het vermeende Twitter-schandaal te Hilversum

12 mrt 2017 Het mailadres van de burgemeester Pieter Broertjes van ‘mediastad’ Hilversum was misbruikt voor een Twitter-account, zo berichtte De Telegraaf groot. Niet waar, zo liet de Volkskrant zien. Zo wint de goede journalistiek het van het goedkope effectbejag.

Chatbot Tay & de leeuwenkuil die Twitter heet

7 jun 2016 “Het is belangrijk om te weten dat het racisme van Tay niet de verantwoordelijkheid is van Microsoft of van Tay zelf. Tay weet niet eens wat racisme is.”

Webwassen met Google en prudent omgaan met tweets

1 jun 2014 Konden eerst louter gefortuneerden zoals Nina Brink via advocaten en bureaus voor reputatiemanagement hun persoonlijke Google-resultaat opschonen, dankzij het Europese Hof kan iedereen onwelgevallige uitingen onvindbaar laten maken. En ook de openbaarheid van Twitter staat ter discussie.
Met commentaar van 4 experts

Blokkeer asocialen op Twitter of Facebook

1 nov 2013 De gebruikers van sociale media moeten als ‘crowd’ met een code komen tegen haat-, scheld- en dreiguitingen. Destijds vond ik dat Beatrix overdreef met haar waarschuwingen, maar nu moet ik vaststellen dat ze gelijk had. *)
Met commentaar van 4 experts

Alarmerend boek over altijd verbonden zijn

26 nov 2012 Het boek ‘Focus!’ van Justine Pardoen alarmeert de samenleving. Altijd online zijn heeft grote nadelige gevolgen voor jongeren. Daar valt wel veel aan te doen.

Alle artikelen in het dossier "Twitter"

2012
2011
2010
2009
2008
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0