‘Safe Harbour’ was 15 jaar lang een wassen neus

6 okt 2015 Een schaamlap voor ongebreidelde dataoverdracht van Europese burgers naar Amerikaanse bedrijven en daarmee inlichtingendiensten. Dankzij student Max Schrems en zijn legertje behulpzame advocaten komt er wellicht een einde aan het vertrouwen op de Safe Harbour principles. Maar wat dan?

Frontale botsing koppige NPO en arrogant CBP

8 jul 2014 De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) laat illegale tracking cookies toe en zet die in om surfdata te verzamelen. Volgens toezichthouder CBP zijn dit persoonsgegevens, maar de omroep bestrijdt dit ten stelligste.
Met commentaar van 6 experts

Waarom we inlichtingen- en privacywetten helder moeten formuleren

4 dec 2013 De privacywet is te grof geformuleerd. En hetzelfde dreigt voor het uitbreiden van bevoegdheden voor AIVD/MIVD. Professor Gerrit-Jan Zwenne bepleit helderheid waarover we precies praten.

‘Google is illegaal’

29 nov 2013 Ontbrekende of veel te vage duiding van grootscheepse koppeling van persoonsgegevens voor verschillende doeleinden komt Google op harde veroordeling te staan. Die, wat betreft cookies, het hele bedrijfsleven raakt. Effectvol of een wassen neus?
Met commentaar van 1 expert

Kohnstamm: 'Te gemakkelijk wordt 'klote'geroepen'

17 mrt 2012 Jacob Kohnstamm is voorzitter van het CBP en van de verenigde Europese privacytoezichthouders Hij is dus de eerste om aan te spreken met kritiek en zorgen over privacybescherming. Hoe kan die beter worden in tijden van Google, Facebook en talloze online datahandelaren?
Met commentaar van 3 experts

Alle artikelen in het dossier "CBP"

2011
2010
1 mei 2010
2009
2008
2007
2006
2005
2003
2002
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0