Wilders-proces herhaling van Fitna-zaak in 2008?

20 okt 2010 In april 2008 werd Geert Wilders gedaagd door de Nederlandse Islamitische Federatie, vlak voor het uitbrengen van zijn film Fitna. Wilders won in een zaak die nog geen fractie van de aandacht kreeg van de huidige rechtszaak, maar er wel een belangrijk voorschot was. *)

De dubbele moraal van het groepsbeledigen in cartoons

19 okt 2010 Een fictieve redevoering ter gelegenheid van het niet op 30 september gevierde vijfjarige jubileum van de Deense cartoonrellen (9/30). (Ook over de de cartoonzaken met de AEL en Nekschot.) *)

AEL veroordeeld, Nekschot vrijuit; hoe gekwetst kun je zijn?

23 sep 2010 Islamcriticus Nekschot wordt niet vervolgd om beledigende cartoons en moslimclub AEL werd al veroordeeld. Hoe komt dat? De nieuwe cheffin van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) Sille Jansen ontwaart ook selectieve verontwaardiging. Heeft ze gelijk?
Met commentaar van 2 experts

Reeks vrijspraken door informatiewanorde politie

1 aug 2010 Recente onderzoeken tonen aan dat de politie haar taken niet verantwoord kan uitvoeren als gevolg van een slechte informatiehuishouding. De oorzaken: een onduidelijke wet, onvoldoende samenwerking tussen korpsen en slecht functionerende informatiesystemen.

Maar 2 procent rechterlijke uitspraken gepubliceerd

3 jul 2010 Rechtspraak.nl is vernieuwd maar één ding verandert niet: de site ontbeert nog altijd het overgrote deel van de rechterlijke uitspraken.

Alle artikelen in het dossier "Rechtspraak"

2010
2009
2008
2007
2006
2005
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0