De strijd tegen de bewaarplicht is over, leve de strijd!

23 sep 2005 Volgende week vergadert de Tweede Kamer nog een laatste keer over nut en noodzaak van de bewaarplicht voor informatie over ieders bel- en internetgedrag. De strijd lijkt gestreden, voorlopig althans.

Bewaarplicht: de cost gaet voor de baet uyt

1 jul 2005 De Erasmus Universiteit heeft eindelijk het langverwachte onderzoek gepubliceerd naar het nut en de noodzaak van een algemene bewaarplicht voor verkeersgegevens.

Netwerk van dingen

1 jun 2001 In een supermarkt in Cambridge van de Britse keten Tesco liggen sinds kort bijzondere scheermesjes. In de verpakking van de stoere Gillette Mach3 mesjes zitten minuscuul kleine chips, RFID's. Als je zo'n pakje van de plank pakt, zorgt die chip ervoor dat je onmiddellijk wordt gefilmd met een verborgen camera.
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

Over Netkwesties

Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.