Bevoegdheden voor grootschalig verzamelen persoonsgegevens vooraf toetsen

12 apr 2014 Bestaande en nog in te voeren bevoegdheden op het gebied van het grootschalig en ongericht verzamelen van communicatiegegevens moeten onderwerp zijn van een volwaardige kritische analyse.
Met commentaar van 1 expert

Liever gunstiger ING-rente dan reclame voor tuinbankje

14 mrt 2014 ING wil op de ‘big data’ trein stappen en de financiële gegevens van haar klanten commercieel gaan uitbaten voor branchevreemde activiteiten. Waarom niet eerst om klanten gunstiger eigen diensten aan te bieden?

Het kan ook anders met de e-mail en telefoonnummers

16 nov 2006 ENUM staat voor 'Electronic Number Mapping', de koppeling van twee adresseersystemen, te weten telefoonnummers en internetadressen. Hierdoor wordt het mogelijk om via het ene systeem te communiceren met het andere systeem. Nederland dreigt dit verkeerd te gaan regelen.
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

Over Netkwesties

Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.