AH leert jongeren etiquette met Pokemon Go

22 jul 2016 Juli 2016: de ene helft van Nederland kijkt met spanning naar Turkije, de andere helft vermaakt zich met Pokemon Go. Albert Heijn speelt ook mee in eerste populaire augmented reality app. En komt zelfs met een gedragscode.

Routebeschrijving naar ethisch digitaal ontwerp

12 apr 2016 In cartografie schuilt een mooie analogie met de oproep tot meer transparantie van software en apps.

Tate's virtuele dwaalspoor

7 dec 2014 Bij het multimediaproject 'Tate Worlds, Art Reimagined for Minecraft' werkt het Londense kunstmuseum samen met 'mapmakers' van het populaire online spel 'Minecraft', om 'virtual artworks' te creëren.

Filter bubble ondergesneeuwd door de privacydiscussie. Meer plaatjes graag!

3 mrt 2014 Google's recente toezegging om het eigen Youtube minder te promoten in zoekresultaten, is een goed getimede poging om twijfelaars te overtuigen van haar goede bedoelingen en hun geloof in de merites van zelfregulering van privacy levendig te houden. Dat is niet genoeg.

Literaire ambitie Google Earth nog overtrokken

29 apr 2008 Er verschijnen steeds meer toepassingen van zogenaamde 'interactieve kaarten' als Google Earth en Google Maps. Kaarten via welke je, thuis of onderweg, lokale informatie aangedragen krijgt. Maar Google slaat in haar enthousiasme over een boek in de vorm van een Google Map een beetje door. Het onderwijs biedt meer perspectief voor kaarttoepassingen dan literatuur.

Alle artikelen in het dossier "Dieter van Werkum"

2006
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.