Privacytoezicht zonder conservatief activisme

11 sep 2011 Een misser met een veelbelovende afloop. Zo kan het optreden van Cbp-voorzitter Jacob Kohnstam in de afgelopen maand worden beschreven.

Boef op YouTube kan opsporing helpen

5 aug 2011 Beelden van een inbreker op internet gezet? Hoge boetes zijn het gevolg, zegt het College Bescherming Persoonsgegevens. Een volstrekt misplaatst dreigement.
Met commentaar van 1 expert

Reeks vrijspraken door informatiewanorde politie

1 aug 2010 Recente onderzoeken tonen aan dat de politie haar taken niet verantwoord kan uitvoeren als gevolg van een slechte informatiehuishouding. De oorzaken: een onduidelijke wet, onvoldoende samenwerking tussen korpsen en slecht functionerende informatiesystemen.

Maar 2 procent rechterlijke uitspraken gepubliceerd

3 jul 2010 Rechtspraak.nl is vernieuwd maar één ding verandert niet: de site ontbeert nog altijd het overgrote deel van de rechterlijke uitspraken.

Wikipedia: de zekerheid van onzekerheid

19 nov 2008 Wikipedia is een internetenencyclopedie die gemaakt wordt door talloze vrijwilligers, en die door iedereen kan worden aangepast. Hoe blijft iets in stand dat iedereen kan veranderen? Is Wikipedia wel een encyclopedie? Alles stroomt in Wikipedia, maar de vraag is voor hoe lang nog.

Alle artikelen in het dossier "Laurens Mommers"

2006
2005
 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

Over Netkwesties

Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.