FBI tapt wel eens iets te veel

Waar tegenstanders van vergaande wettelijke maatregelen tegen privacy en uitgebreide bevoegdheden altijd tegen waarschuwen Dat een ongeluk met een desastreus gevolg in een kleine hoekje zit Nu dan de FBI met een iets te breed geïnterpreteerd aftapbevel
New York Times Een schenkt veel aandacht aan het voorval: in plaats van toegang tot de mail van één persoon kreeg de FBI toegang tot de mail van gebruikers en vaan heel netwerk. Oorzaak? De provider plaatste een filter foutief. Een uitzondering. Dat niet volgens een anonieme bron vlukjes vorm van de krant: schering en inslag, dit soort fouten. Maar dat blijkt ook uit een rapport over de periode 2004-2006: zo'n 100 incidenten met verkeerde taps. En dat risico op ongelukjes zoals di, dat al in 2006 plaatsvond, gebruiken tegenstanders van de uitbreiding van aftapbevoegdheden van de overheid nu in het debat in het Amerikaanse parlement.

Gepubliceerd

18 feb 2008

Wat is jouw mening?

 
De aanmelding is succesvol afgerond.

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

 
Netkwesties © 1999/2016. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
1
0